top of page

Telekommunikációs áremelés, azaz inflációs korrekció, ár indexálás

BESTFLEET-INFLACIO.jpg

Hallottál róla, de nem tudod, hogy pontosan mit jelent?

 

Segítünk elmagyarázni!

Product

Hogyan is érint egészen pontosan ez Téged?

 

​A Telekommunikációs szolgáltatók majdnem tűpontosan igazodnak a KSH által közölt adatokhoz.

Ez azt jelenti, hogy a 2023-as évben kereken 14,5%-ot emelkedtek a havidíjak a mobil tarifacsomagoknál, míg 2024. márciusában 15%-ot emelkednek.

Fontos, hogy ezek az emelések kizárólag a havidíjakra vonatkoznak, az eseti díjakra semmiképpen. Ez azt jelenti, hogy egy Yetteles tarifacsomag esetében ahol a havidíj 3.000 Ft, 40 Ft egy percdíj, és 40 Ft az SMS díj, ott 450 Ft-al növekedik a havidíj, de az SMS és hívás díja nem fog változni.

Van-e felmondási jogod ezekben az esetekben?

Az első áremelés előtt azon ügyfelek esetében, akik még az indexálás előtt szerződtek a szolgáltatóval, és megkapták az értesítést az ÁSZF módosításról, lehetőségük volt az árindexálást elutasítani, és felmondani a szerződést.

Fontos, hogy ez arra vonatkozott, ha az ÁSZF egyoldalúan módosult, mely negatív hatással volt az előfizetői szerződésre.

Ezen módosítást követően a telekommunikációs szerződéshez tartozó ÁSZF - annak elfogadása esetén - már tartalmazza az inflációs korrekció lehetőségét, így a jövőben már nincs lehetőség a határozott idejű előfizetői szerződést felmondani.

Miért érdemes mobil flottát vásárolni?

Az inflációs korrekció egységesen hatással van gyakorlatilag előbb-utóbb Magyarország összes előfizetőjére. Legyen az lakossági, vagy vállalati ügyfél. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy a telekommunikációs áremelés után milyen árszinten marad a tarifacsomag, azok milyen feltételekkel módosíthatóak, vagy milyen számunkra érdekes preferenciákat tartalmaz a tarifacsomag.

Egyrészt beszélhetünk egy perc alapú tarifacsomagról, magas havidíjjal, amire rájön az inflációs korrekció, mindezt megfejelve egy tarifahűségge.

Másrészt a piacot körbejárva találhatunk egy másodperc alapú, alacsony percdíjú tarifacsomagot, rugalmas tarifákkal, szabadon változtatható internet paraméterekkel. Ez a mobil flotta.

Nem csak egyszerűen kedvezőek a havi és eseti díjak ebben az esetben, de számlazáráskonként szabadon változtathatjuk az internet csomagjainkat, és az előfizetői szerződés is bármikor felmondható 30 napos határidővel.

CSATLAKOZÁS ELŐTT KÉRDÉSED VAN? 

 

Írj nekünk, hogy mihamarabb segíthessünk!

BestFleet chatbot_A_legjobb_Mobilflotta

* Tarifáink kizárólag új előfizetéssel érhetőek el. Az Etal-On csomag esetében pedig kizárólag számhordozással a Yettel hálózatára

** A tájékoztatás nem teljeskörű, bővebb információért vedd fel felünk a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon!

AI Chatbot

MARADT MÉG KÉRDÉSED?

 

Chatelj AI ügyfélszolgálatunkkal bármikor!

 
 
bottom of page