top of page

Az okostelefonok hatása a felnőttekre

Bezzeg a mi időnkben! Hangzik el a mondat nagyon sok embertől. Sokféle dologra használható, sokszor már csak azért is megkapjuk, de vannak esetek, ahol teljesen jogosan.

De miért fontos ez most, a mi esetünkben?


Ott tartunk, hogy felnőtt egy-két generáció. Olyanok, kik csak később lehettek részesei a telekommunikáció vívmányainak, vannak, akik már ezzel születtek. Bárhonnét is nézzük, az elmúlt 20 év forradalma számos előnyt és hátrányt is hozott magával ezen a téren.


Virtuális tér

A közösségi élet létrejötte a közösségi hálón igen csak egy fontos sarokpont. Magyarországon kezdetekben Iwiw, Myvip, MSN, illetve a ma ismert Facebook, Messenger, Whatsapp, Viber lehetőséget ad arra, hogy ismerőseinkkel, családtagjainkkal napi kapcsolatban legyünk, vagy rég nem látott, az ország, esetleg a világ másik felén élő barátunkat elérjük a nap bármely pontján.



A tudás hatalom

Régen, ha valamit nem tudtunk, vagy nem értettünk akkor többnyire az idősebbektől kértünk tanácsot, vagy a könyvtárat bújtuk tudásunk felfejlesztésére. Manapság csak felmegyünk az internetre, beütjük kedvenc receptünket, vagy esetleg hogy kell kereket cserélni autónkon és számos lehetőség tárulkozik elénk.


Navigáció Megvan, amikor a családdal felhőtlen nyaralás során elő kellett venni a térképet egy idegen ország idegen városában? Igazi élvezet volt megtalálni a két, kanyargós utcával odébb egy vendéglátó egységet. Ezt felváltja manapság egy GPS a telefonban, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg.

Mindezek mellett hogy számos jó tulajdonsága van okos telefonjainknak, azért számolni kell azzal a ténnyel, hogy bizonyos tevékenységek, mint rövid videók nézegetése, túlzott játszás függőségeket okozhatnak független nemtől és kortól. Ezért is fontos, hogy igyekezzünk megtalálni egy arany középutat a telefonhasználat során.

Ha sokat telefonálsz, de nem szeretnél sokat fizetni, gyere nézd meg ajánlataink! https://www.bestfleet.hu/



Comments


bottom of page