top of page

Múlt és jövő. Motorola régen és most

Ha visszanézünk a múltba, akkor a Motorola volt mai telefonjaink előfutára. A táskás telefon másfél évszázada igazi kuriózumnak számított, amit az ára is mutatott. Csak a legtehetősebbek voltak képesek megvásárolni. Ahogy növekedett a telefonok piaca, úgy jöttek más gyártók, a konkurencia szépen lassan uralkodott el a márka felett. 2014-ben A Lenovo megvásárolta a Google-tól a céget és ezzel egyidejűleg szépen lassan csorgott vissza a márka a köztudatba.


Most, 2024-ben már rengeteg telefon márka és típus között válogathatunk kényünk-kedvünk szerint. De hol is helyezkedik el a Motorola? Milyen érdekességekkel, készülékekkel rendelkezik? A következőkben bemutatunk pár készüléket, ami valami módon tud érdekes lehet. Ez egy jó kamera szenzor, akkumulátor időtartam, ár-érték arány vagy specifikus kialakítás is lehet amitől voksunkat tehetjük a márka mellett.


Kezdésnek ugorjuk fejest az egyik leginkább csúcskategóriás telefonjára a Motorola Razr 50 Ultra szériához

Nincs jó tapasztalatod a Samsunggal de szeretnél egy széles, ultramodern, gyors és behajtható telefont, akkor ő egy nagyon erős választás.

Előnyei közé tartozik hogy nagyobb akkumulátorral rendelkezik mint más "Flippes" telefon, amit akár 45W-al is tölhetünk, 12GB RAM gondoskodik a memóriájáról, elég nagy, 512 GB tárhelyt kapunk és nem végső soron a nagy teljesítményű, 8 magos Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 processzor mellett a kijelző OLED, 2400 nit fényerejével elég világos és részletes képet ad nekünk.

Hátrányai közé sorolható, hogy a Dual-SIM egy fizikai és egy e-SIM-et támogat, kamerázásban még van mit javítani, a kamera váltások során elég zajos tud lenni, nem ő a legjobb választás kamera tekintetében. A tárhely nem bővíthető.

Az ára még magasan, 500.000 Ft környékét súrolja, ezért tényleg egy olyan telefon, amihez a pénztárcát ki kell nyitni. Cserébe egy erős, gyors, praktikus telefont kapunk csupa hasznos funkcióval.

Nemrég debütált a felső-középkategória igazi fenegyereke, a Motorola Edge 50 Pro.

Ha 300 000 forint alatt keresel egy megbízható, fürge, ügyes telefont, akkor ő a legjobb választás! Elegáns hátlap dizájn mellett, IP68-védelemmel ellátott telefon nem hagy minket cserben, ha minőségi képeket szeretnénk. A Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 processzor egy elég erős, funkció gazdag telefont ad, amivel könnyedén testre szabhatjuk a telefon a saját ízléseink szerint. Továbbá 125W-os vezetékes töltésnél nem kell aggódnunk, hogy sokáig töltőn legyen a telefon. Mint a fenti példánál is, egy fizikai és egy e-SIM kombinációval oldhatjuk meg a Dual-SIM kérdést, ami eléggé kellemetlen tud lenni a két kártyás felhasználóknál. A videózásnál a fókusz is kissé azt sugallja, mintha néha nem találná a fókuszt. Illetve a legnagyobb kifogásolható része az az, hogy vajon megéri a telefon, ha a processzor az előző modellhez képest nem lett erősebb?

Bárhogy is nézzük, e két telefon hűen mutatja, hogy a Motorolákkal számolhatunk a piacon, mert ügyes készülékeket gyártanak. Vannak olcsóbb, pénztárca barát megoldások is, mint egy régebbi Edge 30 Fusion, G72, G54 5G Power és még sok sok más ügyes kis telefon ettől a márkától. Mindenki meg tudja találni a neki megfelelőt, van választék bőven.

Az ilyen minőségi telefonhoz minőségi tarfiacsomag is jár. Gyere, nézz körbe nálunk!



Comments


bottom of page