top of page
Search

Játék a telefonon már nem játék

Has számítógépes játékra gondolunk, egyből a számítógép előtt ülő fiatalokra gondolunk, akik fel sem tudnak ülni a több órás játékmaraton elől. Ez továbbfejlődött abba, hogy már a telefonjainkon hasonló minőségben és kényelembe lehet kedvenc játékainkkal az időt eltölteni.

3 telefont fogunk  bemutatni, ami erre a célra lett készítve, hogy közönséget adjon a telefonon játszó embereknek, növelve a lehetőségek tárházát.De előtte egy rövid összefoglaló általánosságban mik is a különbségek, előnyök, hátrányok.A gamer telefonok általában jobb paraméterekkel rendelkeznek, mint az átlagos okostelefonok. A következőkben ezek viszik a pálmát:

-Minőségi kép nagy kijelzőn, magasabb képfrissítési rátával, mint 60 Hz.-Jól irányított hűtés, amely a CPU és GPU maximális frekvenciája mellett is hosszú távú teljesítményt garantál (egy átlagos telefon esetében a teljesítmény a felmelegedés hatására csökken).-Erőteljes grafikus gyorsító.-Egyedi megjelenés és összességében nagyobb méretek, amelyek lehetővé teszik egy nagyobb kapacitású akkumulátor használatát.-Sztereó hangzás, amely akkor sem torzul, ha két kézzel fogod a telefont.-Egyes gamer telefonok csatlakozói úgy vannak elhelyezve, hogy a játék még töltés közben is kényelmes legyen.-Az utóbbi időben különböző gamer kiegészítők jelentek meg, például a beépített érintésérzékeny "kontrollerek".

Na de érkezzen is az első példánk:Asus ROG Phone 8 Pro

Az Asus ROG Phone 8 Pro kompromisszumok nélküli teljesítményét a legújabb és legerősebb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset támogatja. Ez akár 30%-kal erősebb és 20%-kal hatékonyabb az akkumulátor üzemidejét tekintve, mint elődje. A nagy újdonság továbbá az LLM (language models for AI) integrálása közvetlenül a chipbe. Az elérhető legmagasabb konfigurációban a ROG Phone 8 Pro 16 GB LPDDR5X RAM-mal és akár 512 GB gyors UFS 4.0 belső memóriával van megáldva.


Az 8 Pro jelentős formatervezési változásokat hozott a korábbi modellekhez képest, például a fotómodul hagyományosabb kialakítását választotta.


A hátoldalán a futurisztikus kijelző helyett most az AniMe mátrix kijelzőt alkalmazzák, ami jobban illeszkedik a telefon dizájnjához.


Az új generációs gamer telefonokban a hűtés is új dimenziót kapott, például az Asus GameCool 8 rendszer akár 22%-kal hatékonyabb hűtést biztosít.


A külső hűtők is kompatibilisek a telefonnal, mint például az AeroActive Cooler X, ami 20%-kal növeli a hűtés hatékonyságát.


A 8 és 8 Pro új dizájnt, lapkakészletet és különleges üzemmódot kínál.

Régi kedvenc funkciók is visszatérnek, mint az AirTrigger ultrahangos kapcsolók és az X-

Haptics haptikus válasz.


Az akkumulátor kapacitása kisebb lett, de a gyártó szerint a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően az üzemidő szinte azonos marad.


Bypass funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi az elektromos hálózatra csatlakozást a magasabb teljesítmény érdekében.


Az Asus kicsit visszafogottabb megjelenést kínál, de még mindig alkalmas gamingre.


Az alapmodellje kisebb áron kínálja ugyanazokat a specifikációkat, de hiányozhatnak belőle néhány extra funkció, például a másodlagos kijelző.


Következőkben beszélünk még a  Xiaomi Black Shark 5 Pro illetve a Nubia Redmagic 9 Pro készülékekről is, illetve összehasonlítjuk a három telefont, melyik miben kiemelkedő.


Te milyen játékokkal játszol?

De mégjobb kérdés, hogy szükség van-e rá mobilnetre?Comments


bottom of page