top of page

Játék a telefonon már nem játék 2.

Az előző blog folytatásaként bemutatjuk a Xiaomi Black Shark 5 Pro illetve a Nubia Redmagic 9 Pro-t, a végén pedig összehasonlítjuk a három telefont, melyik miért lehet egy jó választás a mobil telefonos játékok közegében.


 Xiaomi Black Shark 5 Pro

A Xiaomi Black Shark 5 Pro a kínai gyártó legújabb gamer telefonja, mely a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorral, akár 12 GB RAM-mal, 6,67 hüvelykes OLED kijelzővel és 144 Hz-es képfrissítéssel érkezik. A telefon különleges funkciói közé tartoznak a beépített mágneses gombok, hatékony vízhűtés és a TouchControl Master algoritmus, ami minimális reakcióidőt biztosít. Kiváló hangzást nyújt a két sztereó hangszóró és a négy mikrofon, melyek a DXOMARK rangsorban első helyet értek el. A 4650 mAh-s akkumulátor 120 W-os töltési lehetőséggel bír, amely Ultimate módban 15 perc alatt, Even módban 24 perc alatt tölti fel a telefont. A Black Shark 5 Pro képes az akkumulátor kikerülésével közvetlenül a hálózatról működni, így hosszabb játékidőt biztosítva károsodás nélkül.

A Nubia Redmagic 9 Pro


A Nubia Redmagic 9 Pro is versenybe száll a legjobb gamer telefon címért. A telefon hazánkban is elérhető, és erős hardverrel érkezik: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset, 16 GB RAM és 512 GB tárhely. A 6,8 hüvelykes AMOLED kijelzője 120 Hz-es képfrissítést kínál. Az eszköz kiemelkedő funkciói közé tartozik a gyártó saját ICE 13.0 hűtőrendszere és az 520 Hz-es kapcsolók. A dizájn terén a fehér változat keleti inspirációkat mutat, míg a fekete verzió konzervatívabb stílusú. A Redmagic Turbo Cooler 4 Pro kiegészítő hűtőt ugyan nem lehet itthon hivatalosan beszerezni, de a telefon így is figyelemre méltó gamer eszköz.


Összehasonlítás:

Az alábbi táblázat bemutatja, melyik, miben különleges ezáltal a felhasználó kénye-kedvére válogathat a különböző telefonok sokaságában.


További alternatívák:

Vannak nem gamer telefonok kategóriába beletartozó telefonok, de specifikációik lehetővé teszik azt, hogy bármilyen játékot könnyedén tudjanak kezelni. Ilyenek zászlóshajók pl: Iphone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S4 Ultra, Google Pixel 8 Pro, stb...


E-sportok okostelefonon:


Adódik a kérdés, vajon miket is lehet játszani telefonon. Ilyen például a PUBG Mobile, Clash Royale, Brawl Stars, Clash of Clans és sok más.


Comments


bottom of page