top of page
Search

Emelt díjas számot hívok?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen előhívószám, vagy milyen körzetszám felel meg az emelt díjas számoknak (EDSZ). Mennyit fizetek, vagy mennyivel fizetek többet akkor, ha 0691-es vagy 0631-es számot hívok?


Aki egy kicsit is járatos ebben a témában, kapásból rávágja, hogy a 0691-es hívószámért többet kell majd fizetni, mint egy 0630-as hívást, és azt is meg fogja mondani, hogy a 0631-es előhívó nem emelt díjas, csupán egy haza mobilszolálgáltató egyik alhálózata.


Nemzetközi hívás, internetes csalók
Nemzetközi hívás?

És mi van akkor ha itthon tartózkodunk, és külföldről ( pl +44 ) hívnak minket? Felvehetjük? Visszahívhatjuk?


Igen, de ebben az esetben készülj fel rá, hogy a számládon meg fog jelenni egy sor, amiben nemzetközi hívástételként fog szerepelni ez a hívószám!


Az emelt díjas számokhoz tartozó szolgáltatás áráról, a szolgáltatást nyújtó cégről és annak elérhetőségeiről a telefonszolgáltatók és az NMHH honlapján található tájékoztatás. A 90-es vagy 91-es emelt díjas számokat ezen a linken, míg az öt vagy hatjegyű rövid számokat pedig itt lehet ellenőrizni. (Amennyiben a hivatkozás nem működik, érdemes ebből a bejegyzésből lekattintani.)


Mivel a 90-es és a 91-es kezdetű számok hordozhatók, róluk a számhordozottsági keresőben, a szamhordozottsag.nmhh.hu honlapon is meg lehet találni, hogy melyik hívószám melyik szolgáltatóhoz tartozik.


Ha kifejezetten adott szolgáltatónál lévő számra vagyunk kíváncsiak, a hozzájuk tartozó nyilvántartásokban is kereshetünk. A Telekom nyilvántartása a www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/kapcsolodo-szolgaltatasok/emeltdijas-szolgaltatasok, a Yettelé a https://www.yettel.hu/emeltdijas-szolgaltatasok, a Vodafoné pedig a www.vodafone.hu/vodafonerol/aszf/emeltdijas-szolgaltatasokkal-kapcsolatos-informaciok címeken érhető el. Az NMHH felhívta a figyelmet arra is, hogy a körültekintő fogyasztói magatartás nem ér semmit, ha a szolgáltatók nem frissítik a nyilvántartást.


Bízunk benne, hogy hasznosnak ítélted meg ezt a tanácsot is!


+36204449999

Ha mobil előfizetés, akkor BestFleet.hu

Legjobb percdíjak és internet árak

bottom of page