top of page

Mobilinternet evolúciója. 10 év alatt mire is lehet használni a mobilinternetet?

Az elmúlt 10 év rettentő nagy változást hozott magával mobilinternet tekintetében. A 2010-es évek elején ahogy elterjedté vált a 4G hálózat a nagyobb telekommunikációs szolgáltatók által, így egyre simább, gördülékenyebbé vált az okos készülékeken az internet használat és a telefonálás is.


De vajon milyen új funkciók és szokások alakultak ki eme röpke 10 évben?

Ahogy a telekommunikáció, a hozzá tartozó eszközök, telefonok, órák, táblagépek is egyre nagyobb minőséget tudtak elénk tárni. Különböző kommunikációra alkalmas platform jelent meg, a navigáció digitális forradalmát élhettük meg, napi szinten mi is fejlődtünk vele.

Ahogy a tárhely igény, úgy a mobil internet igénye is nagyobbá vált. Nézzünk pár egyszerű példát:


Facebook

Az elmúlt évtizedben rapid módon tört előre és hírfolyamok böngészése mellett a rövid videók, képek idővel egyre nagyobb minőségben egyre nagyobb szeletet csíptek le havi keretünkből

Instagram

Mondhatni a Facebookkal egy és ugyanaz. Csak itt több a minőség és a mennyiség is.

Youtube

A 2010-es évek internetén a Youtube egy forradalmi eszköz volt, amit mondhatni mindenki használt. Évről évre jobb is jobb videók, amit szépen fogyaszották internet keretünket.

Különböző Navigációval kapcsolatos alkalmazások


Aki már vezetett autót, biztos hogy használt GPS-t. Manapság már ez automatikus funkcióként működik. Gyors telefon, gyors navigáció.


Summa summarum ami régen 4 GB, annak ma talán 24 GB felelne meg igazán. Nem sok, de elég egy hónapra. Az elmúlt 10 év kihordott magából manapság létezéshez szükséges alkalmazásokat és ezeket otthonunkon kívül is előszeretettel használjuk. Többségében ha nem ezek, akkor még szóba jöhetnek szórakozásra alkalmas játékok, streaming szolgáltatók, amik jócskán GB-jainkba fájhatnak, ha nincs elegendő egy hónapra.


Neked mekkora internetre van szükséged egy hónapra? Ha sokat fizetsz érte, nézd meg lehetőségeink egyikét itt: www.bestfleet.hu

Comments


bottom of page