top of page
Search

Berlin és az 5G

Egy új jelentés szerint 10 európai főváros közül Berlinben a legjobb az 5G mobilhálózat összességében. Az 5G hálózat fejlődése továbbra is gyors ütemben zajlik.


A MedUX hálózattesztelő cég által végzett átfogó benchmark az 5G-szolgáltatások minőségét és sebességét elemezte Európa nagyvárosaiban.



5G
5G hálózat fejlődése

A jelentéshez a kutatók 2023-ban több mint 4000 kilométert autóztak 10 országban, hogy hálózati teszteket végezzenek az átlagos fogyasztók „élményminőség” minősítése érdekében.


Mobilinternet tekintetében Berlin megelőzte a második helyezett Milánót, szinte tökéletes, 4,69 ponttal az 5-ből. A német főváros rendkívül gyors 5G-sebességet mutatott be, a tipikus webböngészési munkamenetek kevesebb mint 1550 ezredmásodperc alatt töltődnek be – akár 25 százalékkal gyorsabban, mint a többi városok. Berlin a streaming megbízhatóságáért és a játékidőért is a legjobb pontszámot érte el.





Míg Berlin dominált a sebességben, Milánó végzett az első helyen az általános hálózati konzisztencia tekintetében 99,91 százalékos sikeres adatkapcsolattal. Milánót szorosan követte a Barcelona (99,82%), míg Berlin összehasonlításképpen összesítésben az ötödik (99,56%), szinte elhanyagolható különbséggel.


Kiderült, hogy Portugália rendelkezik a legszélesebb körben elérhető 5G-vel, Portóban a lefedettség meghaladja a 90 százalékot. A nyers letöltési képesség tekintetében Lisszabon volt az első, a sebesség meghaladta az 537 Mbps-t.


A jelentés azt sugallja, hogy mostanra sok európai város megelőzi Londont, amely az összesítésben a 10. helyen végzett az 5G-képesség tekintetében. 


„Nem a sebesség a kritikus tényező, és a távközlési iparnak alkalmazkodnia kell a végfelhasználó tényleges igényeihez és prioritásaihoz” – mondta Rafael González, a MedUX piacvezető igazgatója. "Várjuk, hogy az üzemeltetők felhasználják eredményeinket az 5G hálózatok tervezése, telepítése, figyelése és optimalizálása során."


Az új 5G SA (önálló) bevezetésével a kontinensen a vállalat arra számít, hogy a hálózat minősége az elkövetkező hónapokban tovább javulni fog.



bottom of page