top of page

Apple intelligence, a jövő zenéje

Az Apple nemrég bejelentette az iOs 18 béta verzióját illetve az Apple intelligence-ről kaptunk pár szaftos információt. Meg kell hagyni, ezeket az újításokat nem meglepő módon, már jó egypár Androidos rendszeren ismerhetjük, viszont az Apple fejlesztői igyekeztek a konkurens márkák erősségeihez feljönni.

Beszéljünk cikkünkben az egyik legérdekesebb újításról, az Apple intelligence-ről. Ugyan a béta teszt verzió ősszel érkezik és csak az iPhone 15-ös illetve a M1-es Macbook szériáktól lesz elérhető, de amit hoz magával javában megváltoztatja az almás felhasználók telefonhasználási szokásait.


Azt ígéri az Apple, hogy különlegességét az fogja rejteni, hogy privát, személyre szabható rendszert kapunk, ami alkalmazkodik hozzánk, ezért már ő saját maga a használási mintáink alapján képes lesz felállítani egy rendszert, könnyítve a használat mindennapjait. A jegyzetekhez lehet generált képeket hozzáadni, a frissítésekkel egyre bővülő emojik mellett már generálható emojik, azaz gemojik is létre lehet hozni.

Továbbá kapunk egy okosabb Sirit és a ChatGPT-t is bentegrálják a rendszerbe, aminek a közösségi médiák felületein Elon Musk nemtetszéséről és elégedetlenségéről lehet olvasni. A különböző generatív funkciók mellett helyet kap a már ismert fotók kiemelése, szerkesztése és törlése lehetőség, amivel képesek vagyunk manipulálni egy-egy rosszul sikerült fotót, vagy akár egy jó képről leszedni az exünket. Ha egy szöveg rosszul sikerült, akár át is tudja fogalmazni a nekünk kedvező lehetőségek szerint, vagy a beadandókat kiegészíteni.

Többet szeptemberben kapunk, de az biztos, hogy egy olyan lehetőség tárulkozik ezen márka felhasználói felé, amit gyökeresen megváltoztatja azt az élményt, amit a mesterséges intelligencia hoz magával. Következő cikkünkben bemutatjuk az iOS18 bétarendszerét, ami egy újravillanyozása az iPhone-oknak.

Te milyen tarfiacsomaggal használnád ki ezeket a lehetőségeket?



Comentários


bottom of page