top of page

Okos az órám

Villámcsapásként ért minket, hogy egy kezünkön lévő kis masina jelez, ha valaki valamit akar tőlünk esetlegesen valamit mérést közöl velünk .Akinek már van, imádja esküszik rá, viszont még mindig nagy a kétkedők tábora is az okosórák kapcsán. Vagy talán mégse? Vajon mit tudhatnak és miért éri meg használni egy okosórákat? Tényleg annyira megkönnyebbítik az ember életét?

A 2014-es év vízválasztó volt, mikor több nagy cég is előrukkolt saját okosórájával és ezzel egy újabb szintet ugrott a világ a technológiai fejlődésben. Néhány évvel ezelőtt hatalmas monitorok és számítógépek előtt ültünk, most meg már nemhogy a zsebben, de a karokra csatolva is elfér a nagy része annak, amire a hétköznapokban szükséged van. Adódik a kérdés, vajon miért olyan praktikus és hasznos az okosóra? A válasz roppant egyszerű. Azonnal értesülsz mindenről, ha bármi történik a telefonodon, te azonnal tudni fogod, ha van a karodon egy készülék, ugyanis a kettő folyamatosan kommunikál egymással. Az alapfunkciók között helyet kapott a hívás funkció az előzmények is, de segítségével láthatod a beérkező üzeneteidet, beállíthatod az ébresztőórádat, használhatod a hangrögzítőt, a stoppert, de még a zenelejátszó és a kamera irányítására is van lehetőséged az apró szerkezeten keresztül. Felváltja azt az elhanyagolható szokást, hogy ne kelljen előkaparni a telefonunkat táska mélyéről. Egy zsúfolt, emberrel teli buszon, metró vagy akár a  villamoson állva elég, ha csak rákukkantasz az okosórádra, de ha autóban ülsz, a vezetésről sem tereli el a figyelmedet. Sőt, simán fogadhatod a hívásokat úgy, hogy csak az órádat használod. Egy meetingen ülve is minden gond nélkül ráleshetsz az üzenetekre anélkül, hogy ez bárkinek feltűnne, de sportolás közben sem kell kockáztatnod a mobiltelefonod épségét, mivel az összes fontos információ ott lesz órádon. Ráadás még értesít is, ha esetleg elhagytad a mobiltelefonodat. Nagy előnye a fitnesz  és sport funkciók. A lépésszámláló segítségével ellenőrizheted, mekkora távot tettél meg egy nap, sportolás közben ellenőrizheted a pulzusodat, és még arra is figyelmeztet, hogy mikor pihenj és mikor van itt az ideje egy kis aktív mozgásnak. Az alvásfigyelőnek köszönhetően ébredés után azonnal megnézheted hogy aludtál, ami nagy segítség lehet az egészséged megőrzésében, hisz a nyugodt, pihentető alvás az alapja mindennek.

Az egyre bővülő piacon egyre több lehetőség van különböző márkák közül választani. A legjobb módszer, ha először meghatározod, milyen funkciókat szeretnél igénybe venni a „smartwatch” segítségével, így máris kiszűrheted a számodra megfelelő készülékeket. Mérvadó lehet az akkumulátor teljesítménye, a kinézete és a vízállósága is. A Xiaomi Amazfit Bip fitnesz óra akkumulátora például több mint harminc napig bírja, ráadásul az összes alap funkciót megtalálod benne. A Samsung R770 Galaxy Gear S3 Classic különlegessége pedig abban rejlik, hogy első ránézésre egy hagyományos óra, amelynek a funkcióit akkor érheted el, ha elfordítod a keretét. Innentől kezdve pedig minden fentebb felsorolt funkció elérhető ennek az okosórának segítségével is. A különbség annyi, hogy ez prémium külsőbe van csomagolva.A Huawei Band 2 Pro aktivitásmérőnek is van egy külön specialitása, mégpedig az, hogy bátran használhatod úszás közben is a 256 MB-os memória minden pozitívumát.


A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő okosórát, amely nem csak megkönnyíti a hétköznapokat, de a megfelelő plusz funkció segítségével élménnyé is teszi ezeknek az óráknak a használatát.

Sokat beszélsz és sok értésítést kapsz az okosórádon? Elég nettel rendelkezel? Ha nem, nézd meg bomba lehetőségeinket.

Comments


bottom of page