top of page

Az Appstore egyeduralmának vége!

Már régebben beharangozták, hogy az iOS 17.4-es frissítése az Apple felhasználók számára egy nagyon hasznos változtatásokat eszközöl, miszerint a gyártó eleget tesz az Európai Unió által megfogalmazott és elfogadott Digitális piacok törvényének (Digital Markets Act, DMA), így megszünteti az Apple App Store, a Safari és az Apple fizetési rendszerének monopóliumát a rendszerben.

Az új verzió telepítése után a felhasználónak adott lesz a lehetőség, hogy harmadik féltől származó alkalmazásboltot telepítsen és azon keresztül applikációt töltsön le iPhone-jára, például az Epic Game Store-t, abból pedig a Fortnite játékot, amint újra megjelenik az iOS változat.

Ezt a frissítést a iPhone Xs-től felfelé kapják meg a készülékek, maga majdnem 1,8 GB nagyságával rengeteg eddig nem látott funkciót engedélyez.

Innentől kezdve a harmadik féltől származó applikációk teret kapnak, a Google Chrome böngésző már saját keresőmotorjával tud funcionálni, Az Apple Payen kívül már akár Paypal fizetési lehetőséget is tudunk almás telefonokon használni.


További fontos lehetőségek a frissítéssel: Emojik, Apple podcastok, hibajavítások. Utolsóra nagyobb figyelmet szentelve összeszedtük pár pontot, amit a hibajavítás tartalmaz:


  • A Zenefelismerés lehetővé teszi, hogy hozzáadja az azonosított dalait az Apple Music szolgáltatásban található lejátszási listáihoz és könyvtárához, valamint az Apple Music Classicalhoz.

  • Az Ellopott eszköz védelme funkció minden helyen támogatja a megnövelt biztonságot.

  • A Beállítások menü Akku állapota menüpontja megjeleníti az akkumulátor ciklusszámát, a gyártási dátumot és az első használat dátumát az iPhone 15- és iPhone 15 Pro-modelleken.

  • Kijavít egy hibát amely miatt előfordulhatott, hogy a kontaktképek üresen jelentek meg a Lokátorban.

  • Kijavít egy hibát, amely miatt a kettős SIM-et használók esetében a telefonszám elsődlegesről másodlagosra változott, és látható lett egy csoport számára, amelynek üzenetet küldtek.


Nem hiába mondják, hogy ez az Apple egyik, hanem a legnagyobb szoftverfrissítése. Vajon tudják tartani a lépést a következőekben, hova tudnak újítani?


Te mennyi és milyen SIM-kártyát használsz telefonodhoz?


Comentários


bottom of page