top of page

Bizonyos piacokon kizárólag eSIM-mel jelennének meg az iPhone 14 modellek

Tagadhatatlanul egyre több szolgáltató vezeti be, kezdi támogatni világszerte az eSIM- szabványt, így aztán egyértelmű az irány: a jövőben már olyan mobilok, okostelefonok lesznek, amelyekben egyáltalán nincs hálózati kártya foglalat. Az Apple egy különleges gyártó: egyszerre van lemaradásban a konkurensekhez képest, és mégis sokszor elsőként vezet be a teljes iparágat megújító technológiákat, koncepciókat, ötleteket. Állítólag a következő, vagyis az iPhone 14 modellek bizonyos piacokon már eleve úgy jelennek meg, hogy nem lesz bennük SIM-kártya foglalat és kizárólag eSIM révén csatlakoznak majd a telekommunikációs hálózatokhoz.


Az értesülések forrása a The Wall Street Journal, így aztán érdemes azokat valóban komolyan venni. A rangos médiumnál úgy tudják, hogy az ősszel megjelenő iPhone 14 okostelefonok bizonyos piacokon eSIM-Only, vagyis kizárólag eSIM-et támogató kiszerelésben jelenhetnek meg. A váltás még nem végleges, az almás gyártó nem minden készülékén áll át teljesen az új szabványra, érdemes ezt a húzást inkább úgy felfogni, mint egy tesztet. A cupertinoi vállalat arra kíváncsi, hogy a fogyasztók vajon mennyire lesznek nyitottak egy olyan mobilra, amely csak eSIM kapcsolódást tesz lehetővé.Apple iPhone eSIM

Természetesen az ilyen mobilok bevezetését megfelelő előkészületek nélkül nem lehet véghez vinni, az Apple épp ezért már több amerikai szolgáltatót is értesített, hogy ősszel eSIM-es iPhone modelleket szándékoznak piacra dobni. A szabvány használatának számos előnye van, ezek közül az egyik, hogy a hálózati kártya foglalat eltávolítását követően a mobil belsejében felszabadul némi hely, ahova más komponenseket lehet szerelni. A másik fontos szempont a biztonság, a szabványt használva a távközlési vállalatok akár több millió felhasználónak is küldhetnek egyszerre, egy időben biztonsági frissítéseket.

Comments


bottom of page