top of page
Search

Küszöbön a Xiaomi villanyautója is

Ha kiadnál 10 milliót egy kínai elektromos autóért, már nem kell sokáig várnod, a Xiaomi augusztusban bemutatja első akkumulátoros kocsijának prototípusát.


Az elmúlt években sok szó esett arról, hogy nagy techcégek fontolgatják: belépnek az elektromos mobilitás világába. A kínai óriás, a 2010-ben alapított, mobilokat, laptopokat, meg mindenféle háztartási, szórakoztató és rollerekkel mikromobilitási elektronikát gyártó Xiaomi most bele is csapott az új üzletága. Maga az alapító Lei Jun rengette meg a hírportálokat azzal, hogy 2024-ben, de ha jól haladnak, akár már jövőre az utakon futhat az e-járgányuk.

Amiről egyelőre még csak annyit tudni, hogy 100 %-ban elektromos lesz, és az alábbi promóvideó sem árul el túl sok részletet:



Az elektromos autó prototípusát augusztusban mutatják be, aztán jönnek a téli tesztek. Munkaerő bőven van a projekthez, több mint 1000 alkalmazott dolgozik a kínai üzemben, és a ráfordított befektetés is jelentős: az elmúlt egy évben a kínai vállalat

1,54 milliárd dollárt fektetett be a gyártás beindításába, és a következő 10 évben további 10 milliárd dollárt tervez költeni a gyártóüzem kapacitásának növelésére.








bottom of page