top of page
Search

A Samsung és a Princeton Egyetem egyesíti erőit a 6G kutatásban

A Samsung Research America (SRA) csatlakozott a Princeton Egyetem új NextG Corporate Affiliates programjához, amely összehozza az ipart és a tudományos életet a 6G vezeték nélküli hálózatok és a kapcsolódó technológiák kutatásának előmozdítása érdekében. 

A Princeton School of Engineering and Applied Science keretében tavaly elindított NextG kezdeményezés célja, hogy ösztönözze az innovációt a hálózatépítés, az érzékelés és más kulcsfontosságú területeken, amelyek megalapozzák a következő generációs adatinfrastruktúrát.  



6G
5G vs 6G


Alapító társult tagként az SRA szorosan együttműködik a princetoni oktatókkal, és kritikus betekintést nyújt a valós szükségletekbe és az akadémiai projekteket irányító alkalmazásokba. További vállalati partnerek közé tartoznak a nagy távközlési szereplők, például az Ericsson , a Nokia és a Qualcomm .


„A jövő vezeték nélküli hálózatainak ígéreteinek megvalósítását segítő legjobb tudományos kutatás az oktatók és az ipari technológiai vezetők közötti szoros együttműködésen alapul” – mondta Andrea Goldsmith, a Princetoni Műszaki és Alkalmazott Tudományok Karának dékánja.

„NextG programunk célja, hogy elősegítse azokat a mélyreható együttműködéseket a vezeték nélküli technológia, valamint a politika terén, amelyek szükségesek az értelmes innovációhoz és a globális vezető szerephez a gyors változások korában.”

A Samsung számára a csatlakozás támogatja a folyamatos erőfeszítéseket, hogy megerősítse vezető szerepét a 6G területén, amely a mai 5G szabvány utódja. 2020-ban a vállalat Advanced Communications Research Centere kiadott egy befolyásos 6G-s tanulmányt (PDF), majd egy 2022-es tanulmányt (PDF), amely a jövőbeli spektrumszükségletekre összpontosít.  

„Bátorítjuk a Princeton kutatóit, hogy folytassák az innovációt és a potenciálisan bomlasztó 6G technológiák fejlesztését” – mondta Dr. Charlie Zhang, az SRA SVP alelnöke.  





Az együttműködés a Samsung tavaly májusi 6G Fórum nyitókonferenciája nyomán jött létre . Mivel az SRA a kulcsfontosságú 6G szabványosítási csoportok elnöki tisztét is betölti, a vállalat most olyan helyzetben van, hogy Princeton meglátásait gyorsan szélesebb körű ökoszisztéma-fejlesztésbe tudja átültetni.

Új egyetemi partnerével együtt a Samsung egy új korszakba kívánja vinni a vezeték nélküli hálózatot, ahol a 6G sokkal nagyobb sebességet, alacsonyabb késleltetést és kibővített képességeket ígér, hogy új mobilalkalmazásokat tegyen lehetővé.

bottom of page